Sarmale oltenesti

de sasha in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2013 | 11535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 200 g jumari
  • 2 verze murate
  • 3 cepe
  • 100g orez
  • 200 g rosii in bulion
  • 150 g slanina afumata
  • 30 ml ulei
  • 2 lingurite cimbru
  • 1 leg patrunjel verde
  • 1 L zeama de varza murata
  • piper
  • sare
  • foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale oltenesti:

Se spala carnea si se taie cuburi mici. Jumarile se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa si se toaca.

Se caleste ceapa cu carnea si orezul. Se lasa la racit. Intre timp tocam patrunjelul. Cand s-a racit se adauga, cimbrul, patrunjelul, jumarile, sare, piper, se amesteca bine. Se ia varza, se spala si se alege frunza cu frunza, se umplu cu compozitie si se  impacheteaza sarmalele mari.

Se toaca varza ramasa si se pune pe fundul unei oale, asezam sarmalele, cu slanina si foi de dafin. Se toaca rosiile din bulion si se pun peste sarmale si zeama de varza murata. Se lasa la fiert 2 h la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale oltenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]