Sarmalute cu carne de porc si kaizer.

de dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne, 17 Feb 2010 | 9249 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Sarmalutele,pe care le fac doar de sarbatorile de iarna si de pasti.

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg carne tocata de porc amestecata cu carne tocata de vitel.
  • 2 bucati de varza murata.
  • 1 ceasca orez.
  • 500 gr kaizer afumat.
  • 3 sau 4 linguri de ardei capia rosu dulce.
  • 1 cutie rosii tocate in bulion Pomodore.
  • sare,piper proaspat macinat,
  • cimbru uscat,tarhon uscat,boia de ardei dulce.
  • 1 fir de cimbru verde de pus in oala pe deasupra cand le bagam la cuptor sa fiarba.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si kaizer.:

Pregatim foile de varza,pe care le vom pune intr-un lighenus cu apa la desarat.

Kaizerul il tocam in forma dorita(tocat marunt ptr compozitia de carne tocata)si feliute ptr a pune printre sarmale.

Carnea tocata,o amestecam cu condimentele dorite de fiecare:sare,piper proaspat macinat,cimbru uscat,tarhon uscat,boia de ardei dulce,la care adaugam si kaizerul tocat marunt,3 sau 4 linguri de pasta de ardei capia rosu dulce.Toate acestea le amestecam si trecem la infasurarea sarmalelor.

Din 500 gr de kaizer tocam pentru umplutura jumatate si restul,il punem printre sarmale.

Dupa ce am infasurat sarmalele,trecem la oranduit in oala.Pe fundul oalei punem varza tocata marunt,apoi un rand de sarmale,un rand de felioare de kaizer,un rand de sarmale,pana ce ajungem sus.Deasupra se pune varza tocata si turnam cutia cu rosii tocate in bulion.

Bagam la cuptor,pentru cel putin 3 ore.Daca este nevoie le mai fierbem in cuptor si a doua zi.Eu personal le fierb pe ochi deasupra cel putin 3 ore dupa care le bag la cuptor,cand este nevoie adaugam apa fiarta,peste ele.Cu cat fierb mai mult,cu atat sunt mai gustoase.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si kaizer." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

17.02.2010, 22:43

ce faine-s!!!

Bunica 1

18.02.2010, 06:35

Sarmale cu afumatura ? Nimic mai bun si vorba Oanei cu mamaliguta si un ardei iute ... ,dar parca alaturi mi-as dori un pahar cu vin rosu

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza acra si afumatura