Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina in Mancaruri cu carne, 19 Sep 2018 | 2780 vizualizari

 

Provocarea Gastroart

 

INGREDIENTE

  • 1 kg orez
  • 500 ml ulei 
  • 3 kg carne tocata
  • 2 kg praz
  • 600 gr pasta de tomate cu concentratie de 24%
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 4 oua
  • 500 gr bacon
  • frunze proaspete de vita de vie
  • frunze de potbal proaspete
  • 2-3 ardei iuti
  • 1 dovleac
  • 1 morcov
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu praz in dovleac:

Se curata prazul si se pune la undit, se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor, oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata, amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.
   Se pune intr-o oala apa la fiert, sa tot fie o jumatate de oala cu apa si, cand apa clocoteste, se opreste focul si se pun frunzele de vie si de potbal, se amesteca usor cu o lingura si se lasa sa se patrunda.
   Se clateste usor orezul, se adauga peste el apa cat cuprinde si il lasam pe foc mic sa absoarba toata apa, apoi turnam orezul peste carne, amestecand usor. Amestecsam ouale, pasta de tomate, piperul macinat, sare dupa gust, amestecam usor si lasam cateva minute sa se amestece gusturile si savoarea sa se imprastie in toata compozitia.
   Se  spala dovleacul si se taie o bucatica din el, sa fie asa ca un capac, scobim dovleacul usor, scoateam semintele si lasam miez cam asa de 1 cm.
   Luam apoi compozitie cu o lingura, punem pe frunza si rulam usor, dupa rulare, indesam marginile frunzelor in interior si gata sarmaluta pe care o asezam in dovleac. Cand se umple dovleacul cu sarmalute, tocam bacon si presaram deasupra, mai adaugam cativa ardei iuti, apa cat cuprinde si dam dovleacul la cuptor. Cand apa scade si baconul s-a rumenit, este semn ca sarmalutele sunt gata. Oprim focul si putem savura sarmalute absolut delicioase.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu praz in dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

21.09.2018, 17:39

tare bune originala reteta

Ancutsa 1

22.09.2018, 16:24

Gustoase, mai ales cu baconul acela!

Ina 1

12.10.2018, 07:56

Faci niste retete senzationale . Felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute traditionale moldovenesti