Sarmalute de curcan

de RuxyRux in Curcan, 22 Feb 2012 | 10869 vizualizari

 

Ia sa vedem...pe cine corup....poftiti la masa, sarmalutele miros imbietor si au un gust grozav!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piept de curcan
  • 400 gr rulada de curcan afumata
  • 4 cepe mari
  • 2 linguri pline de sare( sau dupa gust)
  • 3 verze( doua mari si una mai mica)
  • 500 gr pasta de rosii
  • doua cani de orez
  • piper
  • 150 ml ulei( eu am pus de orez)
  • Se mai poate pune marar sau cimbru( eu nu am pus deoarece le prefer exact asa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de curcan:

Carnea se toaca se amesteca cu rulada afumata tocata, cu ceapa( tocata), orezul spalat si scurs, bulionul( se mai pastreaza putin si pentru pus deasupra), apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se toaca putina varza se aseaza la baza vasului in care le vom fierbe( eu am folosit vasul Zepter). Se impaturesc sarmalele, apoi se  aseaza pe rand in vas. Deasupra vom aseza din nou varza tocata si deasupra vom mai pune o lingura doua de pasta de rosii. Am fiert sarmalele in jur de doua ore. Cand au fost gata, le-am pus la cuptor intr-o tava de Jena pentru 30 de minute. Eu le pastrez in vasul Zepter si atunci cand le incalzesc le scot( cat pentru masa respectiva) si le pun in tava 30 de minute la cuptor, la 200 grade.

Le-am servit cu mamaliguta si cu o salata gustoasa de hrean si sfecla.

Desigur ardeiul iute ( pasta de ardei) este optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

18.11.2012, 00:13

O Ica, cu mare drag...si multumesc!

Bya Ralu 1

03.12.2012, 23:20

bune rau!vin si eu la 2 sarmalute

babi5 1

06.06.2013, 14:26

Sunt buneeeeeeee!! sunt convinsa .. incearca si varianta lui babi si sa vezi ce bunaciune ;x

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de curcan in vas Zepter