Sarmalute in dovleac

de madi_marin in Porc, 10 Oct 2010 | 9961 vizualizari

 

Sunt preferatele mele.....si pentru ca e reteta mea cu nr. 200....m-am gandit ca e potrivita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 kg varza murata buna de foi
  • 2 cepe mari
  • cimbru uscat
  • marar uscat
  • sare
  • piper
  • pasta de tomate
  • orez
  • 1 dovleac placintar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in dovleac:

Se prepara compozitia pentru sarmalute : se amesteca foarte bine carnea cu ceapa toacat marunt, cu orezul spalat si scurs, cu cimbru si marar uscat, sare si piper. Se omogenizeaza foarte bine amestecul si se lasa la odihnit pana se pregatesc foile de varza.

Se aleg foi care se taie la marimea dorita si se trec printr+un jet de apa rece. se scurg bine, apoi se impaturesc sarmale.

Se pun intr+un vas pentru cuptor cu apa, cimbru si marar, apoi se da vasul la cuptor. Cand sunt fierte pe jumatate se adauga pasta de tomate. Se lasa sa scada bine si sa se fiarba complet.

Dovleacului i se taie capacul si se scobeste de miez si seminte. Se umple cu sarmalutele gata preparate si se da la cuptor pus pe o folie de aluminiu direct pe plita. Se lasa la foc potrivit pana se coace. Se aduce la masa pus pe un platou si cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Adinacarla 1

16.10.2010, 18:13

gustoase

Sylvia 1

17.10.2010, 18:32

Vai ce bine arata superb felicitari. Vai ce faza cu concursul sa ma uit daca nu m-am inscris si eu cumva

madi_marin 1

17.10.2010, 18:37

Sylvia...multumesc.... da...nasol cu concursul...dar nu e ceva nou....din pacate...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carne tocata in stil korean