Sarmalute in foi de vita

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 15 Mai 2010 | 4324 vizualizari

 

delicioase

 

INGREDIENTE

  • foi de vita ( eu am avut 20)
  • 500 g carne tocata porc
  • 2 linguri de orez
  • o ceapa verde
  • marar
  • un morcov
  • un ardei
  • sare
  • piper
  • suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin ,morcovii rasi prin razatoarea mica, orezul spalat, verdeata tocata fin, piper, sare si se amesteca pana se leaga.

Scufundam foile de vita in apa fierbinte, si le lasam cateva sec.

Pe fiecare foaie de vita se pune din compozitie, se ruleaza si capetele se introduc in interior.

Intr-o cratita se aseaza cateva foi de vita, un strat de sarmalute, se pun 2 linguri de suc de rosii dizolvat intr-o cana cu apa si putina sare si punem  peste pana depaseste sarmalutele si se introduce la cuptor la foc potrivit pana fierb.

Se servesc cu smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Dana Cristea - pusikmea 1

16.05.2010, 07:51

ms medi, sunt delicioase si merg tare bine in perioada asta

nadina73 1

16.05.2010, 17:15

si eu vreau ca ale mele sau terminat ,am pus furcile primesc si eu

Dana Cristea - pusikmea 1

16.05.2010, 20:54

ms nadina, prinde

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciocanele la cuptor