Sarmalute in frunza de varza acra

de madab in Mancaruri cu carne, 18 Iul 2015 | 3678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g carne tocata porc
  • 300g carne tocata vita
  • 200g orez bob mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • sos de rosii
  • faina
  • Sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunza de varza acra:

Varza se pune la  desarat cu o seara inainte.

Se clateste bine a doua zi ,se desfac frunzele  si se taie  bucatele   cat pt o  sarmaluta.

Se spala legumele, se taie cubulete si se pun intr-o tigaie la calit. 

Carnea se pune intr-un bol cu sare, piper  , mararul ,cimbrul , legumele calite si faina  cat trebuie (sa fie aluatul nuci moale dar nici prea tare).

Se amesteca bine toate ,se ruleaza in frunza de varza Si se aseaza in oala tapetata cu frunze De varza.

Se face un sos din sosul de rosii cu putina apa si se adauga in oala peste   sarmalele acoperite cu apa  fierbinte.

Peste acest sos se pun alte frunze de varza pt a nu se rumeni cele de deasupra.

se dau la cuptor la foc mediu si se mai verifica de apa.

se servesc cu smantana si mamaliguta  (cui ii place ).

Pofta buna  ! ! ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunza de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ceafa afumata