Se asaza frunzele de varza in apa rece si se lasa asa pentru 2-3 ore la  desarat. Se schimba apa de 2-3 ori. Se spala orezul bine in mai multe  ape apoi se lasa si el aproximativ 1 ora in apa sa se umfle.
Curatam si spalam ceapa, o tocam marunt apoi o amestecam cu carnea, orezul, sarea, piperul si cimbrul.
Intindem  o foaie de varza, taiem nervura groasa din mijlocul ei apoi o taiem in  bucati potrivite si incepem sa formam sarmalutele.
Tocam cateva frunze de varza pentru a aseza pe fundul oalei si apoi sa acoperim sarmalutele cat timp vor sta la fiert.
Dupa  ce am asezat in oala un strat de varza tocata, incepem sa asezam cu  grija sarmalutele iar din loc in loc asezam felii de afumatura.
Deasupra sarmalelor asezam iarasi un strat de varza tocata, putin cimbru si le acoperim de apa amestecata cu bulion.
Le  punem la fiert pe foc mic cca 2 1/2 ore apoi le bagam in cuptorul  preincalzit la 180C pana mai scade apa si sarmalutele se rumenesc  frumos.
Se servesc alaturi de mamaliga si smantana.