Saslik

de karma in Porc, 4 Sep 2011 | 10065 vizualizari

 

Va impartasesc din experienta mea de cativa ani in vizita la prietenii din Ukraina. Fie ca facem gratar, fie frigarui, saslikul este un motiv de intalnire cu prietenii. Ce-am observat....va spun mai jos

 

INGREDIENTE

  • carne
  • maioneza
  • sare
  • cimbru
  • alte ierburi
  • bere
  • vin
  • iaurt
  • pasta chilli
  • ketchup sau pasta de tomate
  • o ceapa taiata feliute si frecata cu sare si otet
  • usturoi pisat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saslik:

Carnea, se presara cu sare, cimbru piper, alte ierburi dupa gust,, apoi se amesteca cu restul de ingrediente mentionate mai sus, compozitie in care se lasa 12 ore cel putin, la frigider, De fapt am inteles ca asta ar fi secretul, sa-i zicem "macerarea" carnii intr-o astfel de compozitie.  Eu am preparat asta pentru maine si cred ca va fi un gratar delicios

TIPS-URI

1

Am vazut orez la garnitula de saslik. Nu este obligatoriu. Se mananca exact ca orice alta friptura, numai ca lasand-o de azi pe maine in ingredientele mentionate mai sus, capata o alta savoare.

2

in loc de maioneza am pus mustar

3

reteta poate fi aplicata pentru orice fel de carne

4

aceeasi compozitie si pentru frigarui

5

cotletul meu nu mai iese uscat la gratar, ci foarte fraged

Daca ti-a placut reteta noastra "Saslik" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]