Savarine

de ana in Prajituri, 29 Oct 2010 | 5569 vizualizari

 

By Nadina

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • Pentru Sirop:  
  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  •  Pentru crema:  
  • Frisca

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aluatul:Drojdia o dizolvam intr-un strop de lapte caldut ,apoi adaugam restul de ingrediente.Vom obtine o compozitie mai moale aproximativ ca cea de chec.

Eu am pus in forme de briose si am lasat sa creasca cca 30 de minute.Nu umpleti formele!

Dupa cele 30 de minute ,coacem la foc mic pana se  rumenesc.

 Preparam siropul,clocotind 1 minut zaharul cu apa ,dupa ce stingem focul adaugam esenta de rom.

Dupa ce guguloaiele s-au racit le taiem un capacel  mic si le insiropam bine bine.De preferat ar fi sa stea cateva ore la insiropat.

Umplem savarinele cu frisca batuta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

kamy 1

30.10.2010, 22:35

ana...vasazica...nu-i musai sa stea 10 ore la dospit....ce bine...fac si eu super arata5f

VERONICA2607 1

19.03.2012, 11:17

ce bune sunt!!!!

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:06

frumoasa savarina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura savarina de casa