Savarine

de Retete_din_suflet in Prajituri, 6 Feb 2013 | 6349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 126g faina,
  • 90g zahar,
  • 3 oua,
  • 24ml ulei,
  • 1 plic praf de copt, 15g,
  • 300-400ml frisca,
  • 1-2plicuri de zahar vanilat,

Sirop:

  • 300ml apa,
  • 90g zahar,
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se bat ouale cu zaharul si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in oua.

Se ung formele de muffins cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se pune compozitia pana la jumatatea formei si se da la cuptorul incalzit 170ºC-12-15min. pana se rumenesc usor.

Sirop: Apa cu zaharul se pun pe foc pana incepe sa clocoteasca si se ingroasa putin. Se stinge si se adauga esenta de rom.

Se scot din forma cu ajutorul unui cutit ascutit. Se insiropeaza cat sunt calde, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca cu zaharul  vanilat. Cu ajutorul un cutit taiem un capacel din savarine.

Punem frisca cu ajutorul unei seringi de patiserie cu varful in stea. Capacelele se pot unge cu putin gem sau se pune un "mot" de frisca si o cireasa deasupra.

Obligatoriu se dau la rece pana se servesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

06.02.2013, 09:42

bune tare

Rocsi 1

06.02.2013, 12:08

Bine ai venit!

Retete_din_suflet 1

07.02.2013, 21:03

mulumesc pentru intampinare! cum poti incepe ziua mai frumos decat cu ceva bun, dulce! ma bucur ca v-au placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine