Savarine

de stratulatgeorgiana in Prajituri, 5 Noi 2013 | 4658 vizualizari

 

asa am promis.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g faina
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • sare
  • 30 ml ulei
  • Sirop
  • 450 ml apa
  • 1 esenta rom
  • 200 g zahar
  • Umplutura
  • frisca
  • jeleu de capsuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se amesteca drojdia cu lapte putin caldut, sare, ulei, zahar, apoi se adauga si ouale batute si faina. Se amesteca bine si se lasa 30 minute la dospit. Se pun in forme de briose si se mai lasa 10-15 minute si se dau la cuptorul preincalzit pentru inca 30 minute.

Dupa ce s-au racit se scufunda in sirop, se taie capacele se umplu cu frisca si se orneaza capacelele cu jeleu sau se serveste cu jeleul alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine