Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

de oanapl in Porc, 20 Iun 2021 | 4074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 scăricică de porc
  • Marinada 1:
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • usturoi pudră
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Marinada 2:
  • 3 linguri muștar clasic
  • 1 lingură de miere
  • sare
  • 1 lingură condimente uscate: cimbru, oregano, busuioc
  • zeama de la ½ de lămâie
  • -pentru garnitură:
  • 1 kg cartofi
  • Sare
  • Condiment pentru cartofi
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald:

Ștergi bine scăricica de porc cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari condimentele și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava și o lași la rece peste noapte (sau minim 3-4 ore).

 marinada 2 

Într-un castron amesteci muștarul cu zeama de lămâie, cu mierea și ierburile uscate. Ungi carnea pe ambele părți cu marinada de mustar.
Lași tava cu carnea 2-3 ore pe masa din bucătărie ca să ajungă încet la temperatura camerei înainte de coacere. Se acoperă cu o folie de aluminiu ca să nu atragă muștele. Niciodată nu se pune în cuptorul încins o carne scoasă direct din frigider!

Încingi cuptorul la 160 grade C (treapta medie la cele cu gaz). Torni 2 cești de apă în tavă și acoperi tava cu folia de aluminiu. Introduci tava în cuptorul încins. Verifici după o oră de coacere și dacă mai este necesar torni o ceșcuță de apă în tavă și o acoperi din nou cu folie.

După alte 40 de minute îndepărtezi folia de aluminiu care acoperea tava și mărești temperatura la 190 C pentru ultimele 30 de minute. Adaugi o ceșcuță de apă în tavă. Trebuie avut grijă să nu scadă de tot sosul din tavă pentru că se va arde din cauza mierii. 
Scoți tava din cuptor și acoperi toată tava cu folie de aluminiu curată, fără a o închide ermetic. Friptura trebuie să se odihnească măcar 15 minute înainte de servire.

O servești cu garnitura preferată. Eu am pregătit cartofii în friteuza cu aer cald.

Cureți cartofii, îi speli și îi tai felii pe lungime, îi ștergi bine cu un prosop absorbant de hârtie, apoi presari sarea, condimentele și uleiul și amesteci bine cu mâinile. Pui cartofii în friteuza cu aer cald, o setezi la 180 de grade C pentru 15 minute, după care îi învârți cu ajutorul unei lingure de lemn și îi mai lași pentru 5-10 minute, în funcție de cât de rumeniți îi dorești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

21.06.2021, 13:50

Buna mancare!

Rocsi 1

23.06.2021, 19:19

Ce bunatate de preparat! Imi place mult ca le-ai pregatit la acel aparat cu aer cald, pentru ca sunt mult mai sanatoase!

dantes 1

24.06.2021, 11:38

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura pomana porcului