Scones

de Miha in Dulciuri, 8 Oct 2012 | 3324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Intr-un castron batem oul cu un praf de sare, zahar si lapte.

Intr-un alt castron amestecam faina cu praful de copt. Adaugam untul rece, taiat cubulete si framantam pana se incorporeaza in faina. Turnam si oul batut si amestecam pana aluatul incepe sa capete consistenta. Apoi il framantam pana obtinem un aluat neted. Il invelim in folie si dam la rece 1 ora.

Punem aluatul pe masa usor infainata si intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Cu o forma rotunde decupam cerculete ce le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic, pentru cca 15-20 de minute, pana incep sa se aureasca pe margini.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se taie in 2 si se ung cu dulceata.

Bun bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata