Scovergi balon

de Lily_Musat in Dulciuri, 7 Sep 2009 | 15402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina alba
  • 500 ml apa
  • 2 linguri de ulei
  • 3 lingurite de sare
  • 4 lingurite de zahar
  • 1 cub de drojdie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi balon:

Am facut coca la masina de paine. Programul 8 dough 1:30 h. Am pus apa, in care am dizolvat drojdia, uleiul, faina, sarea si zaharul in cuva la MP. Iata cum a crescut dupa 1:30 h si lasata 10 minute acoperita afara dupa aceea.Se ia coca si se fac bile care se intind, sa nu fie subtiri, chiar grosolane. Secretul sa iasa scovearga ca un balon cu gaura la mijloc este sa fie scovearga intinsa gros. Fiind faina foarte buna scovergile fac niste basici. Se prajeste in ulei incins cate o scovearga, pe o parte. Apoi se intoarce pe cealalta parte.Scovergile balon asa le-am zis pentru ca aratau parca erau baloane. Inauntru sunt goale. Sunt foarte pufoase si gustoase.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi balon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]