Scovergi - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 10 Apr 2012 | 14099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 1 pliculeț drojdie uscată,
  • 1 linguriță sare,
  • 1 lingură zahăr,
  • aprox. 200 ml apă călduță.
  • ulei pentru prăjit,
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi - rețetă de post:

Cernem făina cu sarea într-un castron. În mijloc facem o gaură și punem drojdia, zahărul și apa călduță. Amestecăm ușor cu o lingură de lemn până aluatul capătă consistență, după care se transferă pe o planșetă presărată cu făină și frământăm bine. Se pune aluatul într-un castron, se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut în loc cald pentru 40-50 minute.

Se întinde aluatul foarte subțire, se taie în pătrățele (sau dreptunghiuri- cu cât forma e mai neregulată e mai gustoasă :)). Fiecare pătrățel se taie pe mijloc și se introduce unul din colțuri prin gaură.

Se prăjesc în ulei încins, aprox. 10 secunde pe fiecare parte, atenție să nu le ardeți. Se scot pe un prosop de hârtie să se absoarbă surplusul de ulei.

Se servesc atât calde, cât și reci pudrate cu zahăr pudră.

Poftă bună!

PS: Sunt foarte bune și cu zahăr tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

Turta dulce - Reteta delicioasa de casa

de laura_n 7

pe 06.12 la 16:47

Cookies cu umplutură de nutella - Fursecuri fragede și delicioase

pe 06.12 la 11:07

Turtă dulce - Deliciul aromat al sărbătorilor

pe 05.12 la 08:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert minciunele