Scrumbie marinata (lacherda)

de vero_closca in Peste, 10 Mai 2010 | 53184 vizualizari

 

preferata sotului meu si a mea!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg scrumbie
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pumn sare grunjoasa
  • 400 ml otet
  • 1 l apa
  • 5 foi de dafin
  • 1 lingura piper boabe
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie marinata (lacherda):

Se curata,se spala si se taie rondele scrumbia(cu cat sunt mai subtiri cu atat se marineaza mai repede).morcovul si ceapa se curata,se spala si se taie rondele si respectiv, pestisori si se pun la fiert in apa amestecata cu otetul si condimentele,plus un varf de cutit de sare. Cand da doua trei clocote se lasa sa se raceasca pana a doua zi.

Scrumbia se pune intr-un vas cu apa rece si se lasa asa pt 30 minute ca sa iasa tot sangele si sa ramana alba.poti schimba apa de 2-3 ori daca vrei.apoi se da cu sare din abundenta si se lasa la frigider pana a doua zi, cand se clateste sub jet papid de apa rece si se lasa sa se scurga bine.se toarna in borcan putina marinata cu legume si se aseaza scrumbia.apoi se completeaza cu marinata.daca e taiata subtire se poate consuma si dupa 24 ore.dar cel mai bine e dupa 3 zile.

Pofta mare!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie marinata (lacherda)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ANCA 1

11.05.2010, 19:58

suupeeer!!

Bunica 1

13.05.2010, 20:57

Ce bine ca mi-ai adus aminte !Pe vremuri marinam si pentru iarna peste.

ada 1

22.07.2010, 20:38

vai ce bine arata cred si gustul e la fel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de scrumbie si caras