Seitanul este principalul inlocuitor al carnii cu nenumarate beneficii nutritionale si este consumat de catre calugarii budisti de mai mult de sapte mii de ani dar si de persoanele cu o diete vegetariana. Se obtine prin framantarea si `spalarea` fainii de grau, fiind foarte bogat in gluten.
Nu are un gust anume si se gateste exact ca si carnea.
Intr-un castron amestecam apa cu amidonul, sosul de soia, uleiul de susan, un praf de ghimbir si susanul.
Seitanul il taiem in fasii subtiri si late si il prajim in wok-ul incins cu 3 linguri de ulei si putina sare si piper. Cand s-a rumenit pe ambele parti, il scoatem pe o farfurie.
Punem apoi in wok cateii de usturoi si ardeiul taiate in fasii subtiri si doua linguri de ulei si lasam la calit cateva secunde. Adaugam ceapa taiata, seitanul si amestecul de soia si lasam pe foc pentru cateva secunde, pana se formeaza un sos gros.
Se serveste alaturi de orez alb simplu sau taitei de orez si frunzulite de coriandru deasupra.