Serbet de Ciocolata

de Furnicuti in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 7559 vizualizari

 

Un desert foarte rapid si foarte bun, aromat, cremos, ciocolatos :)
Puteti folosi orice aroma va place: menta, lamaie, rom, noi am optat pentru putin whisky

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa minerala
  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 g zahar
  • 70 ml whiskey (optional)

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Serbet de Ciocolata:

Punem apa la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul. Amestecam din cand in cand, sa se dizolve zaharul. Cand incepe sa fiarba, oprim focul, punem ciocolata taiata bucatele mici si amestecam bine (cu un tel) pana se dizolva. Turnam si whiskeyul, mai amestecam putin si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, turnam intr-un vas pe care il acoperim si il punem la congelator. Daca aveti masina de facut inghetata, e mai usor, puneti lichidul in masina si se descurca singura (din cate am auzit :)) ) Scoatem dupa 3 - 4 ore de la congelator si amestecam pentru a sparge cristalele de gheata. Lasam la congelator pana se intareste din nou

Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet de Ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie