Sfecla rosie in otet

de Ina in Conserve, 5 Dec 2013 | 37336 vizualizari

 

Una din salatele mele preferate. Varianta fara fierbere prealabila si fara sterilizare.

 

INGREDIENTE

  • 4 sfecle rosii mari
  • 1 litru otet
  • 1 litri apa
  • 200-250 g zahar
  • 3 linguri cu sare
  • bvoabe de mustar
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • o lingurita de chimen
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie in otet:

Sfecla se curata, se taie ( rondele, cuburi sau batoane ) si se aseaza in borcane spalate si uscate in cuptorul cu microunde , alternand cu felii de hrean crud.  In fiecare borcan presaram si cateva boabe de piper, mustar si chimen.

Intr-un vas incapator, punem la fiert  otetul cu apa, zaharul, sarea, dafinul, boabele de mustar si de piper. Cand da in clocot adaugam semintele de chimen si turnam amestecul peste sfecla din borcane. Capsam fierbinte si acoperim borcanele pana a doua zi, lasandu-le sa se raceasca lent. 

Pastram peste iarna in camara sau beci.

Preparatul poate fi servit dupa cca. 3 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfecla rosie marinata -pentru iarna