Shaorma de post

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 6 Mar 2015 | 11330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 lipii libaneze;
  • 500 g ciuperci pleurotus;
  • 4-5 cartofi medii;
  • 1 roşie;
  • 1 ceapă roşie mică;
  • varză albă - 1/2 bol;
  • 2 castraveţi muraţi;
  • mujdei de usturoi (din 1 căpăţână de usturoi, opţional mărar şi pătrunjel)
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de post:

1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în 8 (ca pepenele). 

Cartofii tăiaţi se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se sărează puţin şi se prăjesc în ulei încins (baie de ulei).

2. Ciupercile se clătesc, se usucă cu un şervet de hârtie şi se pun într-o tigaie cu un strop de ulei.

Se gătesc sub capac până se evaporă tot lichidul ce rezultă în timpul gătirii lor și devin arămii și rumene. 

3.  Se pregăteşte mujdeiul de usturoi din două căpăţâni medii de usturoi.

După preferinţă, se poate adăuga pătrunjel şi mărar.

4. Se taie legumele:

- varza fâşii subţiri;

- roşiile, ceapa, castraveţii muraţi, rondele fine.

La final se montează shaorma:

- se încălzeşte puţin lipia pe o tigaie;

- se unge cu mujdei;

- se aşează apoi cartofii, ciupercile, varza, ceapa, castraveţii muraţi, roşiile;

- se formează apoi un rulou, închis pe partea de jos.


Poftă bună!

TIPS-URI

1

Se poate pregăti şi varianta fără roşii, e la fel de bună. Totuşi roşiile îi conferă un plus de gust şi prospeţime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (13)

Rocsi 1

06.03.2015, 20:58

Bine ai revenit pe la noi

DinDragostePentruGatit 1

06.03.2015, 21:48

💐💐💐

dantes 1

07.03.2015, 13:00

Buna tare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]