Shaorma vegetariană

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2012 | 12182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 lipii,
  • 4 frunze mari de salată,
  • 1/4 varză albă mică,
  • 4 cartofi,
  • 2 castraveți murați,
  • 2 gogoșari în oțet,
  • o ceapă mică,
  • 4 linguri maioneză de post,
  • 4 linguri ketchup,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma vegetariană:

Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie pai și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un platou și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se curăță și se taie rondele foarte subțiri. Castraveții și gogoșarii de taie feliuțe. Varza se toacă mărunt, fideluță. Cățeii de usturoi se pisează și se amestecă cu maioneza.

Punem lipiile pe farfurii apoi începem să împărțim ingredientele. La bază punem frunza de salată , apoi cartofii, varza, castraveții, gogoșarii și rondelele de ceapă. Stropim totul cu maioneză cu usturoi și cu ketchup. Aducem marginile înspre centru și prindem partea de jos cu folie.

Poftă bună!

PS: Dacă doriți mai puteți adăuga tofu și/sau granule de soia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma vegetariană" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

09.02.2012, 11:06

Mihaela11_jo 1

09.02.2012, 12:23

Delicioasa
Mi-ai adus aminte de o scena simpatica de cand erau copiii mei mici; fiul meu a pus o sarma in lipie si m-a anuntat mandru ca mananca "Shorma"

horia 1

09.02.2012, 22:11

offf,am facut si eu de multe ori,dar nu mi-a iesit.acum o revad la tine si imi este putin ciuda!superba prezentare,felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv- Fasole batuta cu Blenderul Oster