Shepherd's Pie cu carne de pui

de ANCA in Pui, 13 Apr 2011 | 7070 vizualizari

 

O reteta irlandeza/ UK, simplu de facut si foarte gustoasa! Prima data am facut-o dupa o reteta postata de PapaBun, acum am mai adaptat-o putin dupa gustul meu, desi reteta traditionala e cu carne de oaie sau vita.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui mare
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • 2 fire usturoi verde
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • cateva linguri de suc de rosii
  • 6-7 cartofi
  • 3 fire ceapa cerde
  • 200 g branza de oaie/capra rasa
  • 100 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shepherd's Pie cu carne de pui:

Intr-o tigaie, inabusim ceapa, morcovul si usturoiul, tocate marunt, pret de cateva minute, apoi punem si carnea de pui tocata in prealabil, cimbru, putin suc de rosii, sare si piper dupa gust, amestecam bine si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc pana cand carnea este facuta (cca 10 minute).

Intre timp, firbem cartofii, apoi ii zdrobim cu un cub de unt, sare si daca este prea gros, punem putin lapte, astfel incat sa iasa un piure mai consistent. Adaugam ceapa verde tocata si telemeaua rasa si amestecam bine.

Ungem cu putin ulei un vas yenna sau de ceramica, intindem uniform carnea preparata mai devreme, fara zeama (eventual folositi o spumiera) apoi punem deasupra piureul, peste care mai radem un start de cascaval.

Vasul se introduce in cuptorul incins la 200 grade, aproximativ 20 minute, pana se aureste cascavalul.

Merg perfect cateva legume de sezon langa felia de Shepherd's Pie sau o salata asortata!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In carne puteti adauga o mana de mazare si tulpina de telina tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd's Pie cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

15.04.2011, 15:55

housy 1

19.04.2011, 13:07

UN FEL DE MUSACA....pare foarte gustoasa am venit la masa...vad k mi-a ramas si mie nitel

housy 1

19.04.2011, 13:10

arata excelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut