Shole Zard - Budinca de orez cu sofran

de retetepersane in Prajituri, 1 Sep 2010 | 6953 vizualizari

 

Shole Zard este un desert traditional persan foarte usor de preparat, cu orez, sofran si apa de trandafir.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez cu bobul scurt
  • 8 cani apa
  • 4 cani zahar ( trebuie sa iasa foaaaarte dulce si legat)
  • 1/2 lingurita sofran
  • 1 pachet de unt
  • 100ml apa de trandafir
  • scortisoara
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie (optional)
  • Migdale si fistic nesarate ( eu nu am gasit la Pitesti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shole Zard - Budinca de orez cu sofran:

Intr-un vas se aduce la fiert apa si se adauga si orezul care a fost spalat. Se fierbe pana cand orezul se inmoaire, aproximativ 20-25 min, amestecandu-se ocazional si indepartandu-se spuma.

Se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe in continuare cam 20 minute.
Intr-o ceasca cu apa fierbinte se face o infuzie de sofran de culoare portocaliu inchis, rosiatic si se adauga peste orez.
Se adauga untul topit, apa de trandafir si coaja de lamaie si se amesteca.
Se mai fierbe 10-15 min, amestecandu-se, pana cand este legat .

Se toarna in boluri si se decoreaza cu scortisoara, fistic si migdale. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, iar cand este rece se baga la frigider.

Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shole Zard - Budinca de orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele exotice cu topping de sampanie