Sirop de capsuni

de ela in Sirop / Compot, 27 Iun 2012 | 13415 vizualizari

 

pentru ca mi-a placut foarte mult siropul de visine,am facut si cu capsuni,in doua variante...asta este prima varianta....sticla are eticheta pentru ca am cumparat si gata facut,de zmeura si mi-a parut rau sa stric aspectul sticlei )))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni(fara codite,deja curatate)
  • 500 gr fructoza (sau 1kg zahar)
  • 1 plic sare de lamaie
  • 1 plic gelfix 1:1
  • 1 litru apa fiarta si racita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Capsunile se amesteca bine cu apa si sarea de lamaie si se lasa sa stea peste noapte, acoperite. A doua zi strecuram sucul printr-un tifon.

In sucul filtrat se adauga continutul plicului de gelfix amestecat in prealabil cu doua linguri de fructoza. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand incepe sa clocoteasca. Se adauga restul de fructoza si se lasa sa mai fiarba vreo 2 minute.

Siropul fierbinte se toarna imediat in sticle si se da la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

adasev12 1

27.06.2012, 11:26

f bun

Rocsi 1

27.06.2012, 11:45

Ce bun si aromat..sa prepari sucuri cu el, sa insiropezi prajituri!!

Sim0na 1

28.06.2012, 14:54

Ehh... si niste d-asta as cam vrea..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]