Sirop de catina

de Oana in Sirop / Compot, 21 Aug 2009 | 63633 vizualizari

 

Fructele micute, portocalii, sunt ideale pentru fortificarea sistemului imunitar, mai ales in sezonul rece. Catina este o adevarata farmacie, continand aproape toate mineralele si vitaminele necesare organismului uman.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fructe de catina
  • un borcan de 800 g cu miere
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina:

Iata aici un articol foarte interesant despre efectele terapeutice ale catinei, merita citit!

Reteta de sirop mi-a transmis-o o buna prietena, Alina :))

Fructele se spala bine, se zvanta si se curata de tepii care mai raman dupa ce sunt culese de pe ramurele. Se paseaza usor cu o furculita si se aseaza in borcane de 400 g, cam 1/3 din borcan. Se toarna mierea deasupra, se amesteca usor, se pun capacele si se pastreaza la frigider.

Cand incepe sezonul rece, se ia, pe stomacul gol, o lingurita de sirop, in fiecare zi. Are un gust minunat, dulce-acrisor!

TIPS-URI

1

Se poate indulci si ceaiul (caldut!) cu cate o lingurita de sirop.

2

Borcanele se pot pastra in balcon pe timp de iarna, la rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Oana 1

13.11.2009, 14:08

Flori, incearca la Plafar. In Bucuresti a fost un targ al mesterilor populari, un targ de toamna cu multe standuri cu miere si aveau o gramada cu catina. Intreaba si la piata, la cei care vand miere...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]