Sirop de catina cu miere

de laura_n in Sirop / Compot, 8 Oct 2012 | 15821 vizualizari

 

Explozie de vitamina C, asa s-ar putea traduce catina.
Contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat are morcovul), dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.
In fiecare toamna fac suc de catina, nu lipseste si il consumam in ceai sau cu apa sau asa simplu, cate o lingurita pe zi.
Costa foarte putin, dar e de milioane!

 

INGREDIENTE

  • 1 k fructe catina
  • 200 gr miere albine (cine doreste poate sa o faca si mai dulce)
  • 200 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina cu miere:

Spalam catina sub jet de apa si o punem intr-o strecuratoare. O mai curatam de diverse chestii care mai raman printre ea, precum crengute, frunze .

O bagam la storcatorul de fructe care si separa semintele si o stoarcem. Eu fac aceasta operatiune de doua ori; deci dupa ce am stors-o o data,mai pun fructele iar la stors.

Torn sucul obtinut intr-o sticla si adaug mierea si apa. Acopar sticla cu capacul si agit foarte bine continutul. Fac chestia asta cam doua zile de vreo 3 ori pe zi ca sa se topeasca si sa amestece bine mierea.

O depozitez la frigider cu capacul pus dar neinfiletat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de catina