Sirop de cirese

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 8 Iun 2011 | 9102 vizualizari

 

Un sirop dulce acrisor potrivit pentru prajituri, cocktail-uri sau inghetata! Este rezultatul unui "joc" in bucatarie, destinatia initiala fiind cu totul alta, anume, topping pentru o budinca. Nu contine nici conservanti nici celebra aspirina, intrucat nu am dorit sa obtin o cantitate mare de sirop.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr cirese
  • 100 kg zahar
  • 200 gr apa
  • un praf de scortisoara
  • 2 linguri cu suc proaspat de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de cirese:

Am scos samburii cireselor, le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul pentru 15 minute. Am scos apoi ciresele, am adaugat sucul de lamaie si scortisoara, si, am lasat siropul pe foc pana cand a capatat consistenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de struguri negri