Sirop de patlagina

de adnia in Sirop / Compot, 5 Iul 2013 | 16017 vizualizari

 

Va mai aduceti aminte de siropul gros si negru de patlagina pe care-l beam cand eram mici? Mie una nu prea-mi placea, dar tusea o lua parca cu mana. Ca adult insa, nu sunt deloc de acord cu benzoatul de sodiu si toate E-urile introduse in siropul de acum din farmacii, asa ca am decis sa mi-l prepar singura.....stiti voi, just in case:) E posibil sa ne incerce raceala si/sau tusea, mai ales pe cel mic, asa ca de ce sa nu am in casa panaceul, mai ales ca patlagina creste in curte, la loc curat?

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. grunze proaspete/ 50 gr. frunze uscate
  • 1/2 lingurita praf anason
  • 1/2 lingurita praf seminte de marar
  • 125 gr. zahar
  • 250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de patlagina:

Intai se pune apa cu zahar pe foc, pana se topeste zaharul. Apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se fierb cca 30 min. la foc mic. Se strecoara si se toarna fierbinte in recipiente de sticla sterilizate. Se lasa sa se raceasca incet, dupa care se depoziteaza in camara.

Enjoy!

P.S. reteta este preluata din Formula As

TIPS-URI

1

- in accesele de tuse, se administreaza ca medicament, cate 1 lingurita de 3-4 ori pe zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de patlagina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

05.07.2013, 22:53

Anett 1

06.07.2013, 09:06

iry-gabriela 1

06.07.2013, 17:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]