Sirop de soc

de Adi in Sirop / Compot, 21 Mai 2017 | 27191 vizualizari

 

Zilele acestea am adunat niște flori frumoase de la socul din grădina mamei soacre și ne-am împărțit munca.
Eu am preparat sirop de soc, iar Merisor socata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g flori de soc
  • 3 l apă
  • 2 kg zahar
  • 5 lamai
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Florile de soc se clatesc bine cu apa rece si se pun intr-un vas, impreuna cu coaja de la 2 lamai, doar partea galbenă.

Se pune apa peste ele si se fierb 10 minute de cand se atinge punctul de fierbere, apoi se lasa sa se raceasca.

Dupa racire, coaja de lamaie se inlatura, iar vasul se da la rece pana a doua zi.

A doua zi se scurg florile, se trece lichidul printr-un tifon, se adauga zaharul si se pune la fiert pana incepe sa se lege ca orice sirop consistent.

Pe parcurs, se adauga si zeama de lamaie, dupa gust.

Siropul se pune fierbinte in sticle sterilizate, se infileteaza capacele si se impaturesc in prosoape sau paturi, lasandu-le acolo pana se racesc definitiv, apoi se trec in camara.

Se serveste cu apa minerala sau apa plata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (14)

Adi 1

21.05.2017, 19:23

Multumesc frumos!

kytz 1

22.05.2017, 06:43

Foarte bun!

Rahela Velicu 1

22.05.2017, 08:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]