Sirop de visine

de MIUTA in Bauturi, 27 Iul 2011 | 5596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine
  • 3 kg zahar
  • 3 aspirine
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine:

Se spala visinele si se scot samburii.Se amesteca cu zaharul si se lasa 24 de ore timp in care amestecam foarte des.A doua zi visinele le punem in borcane pentru conservare iar siropul ramas il pregatim pentru conservare.

Am pus la fiert pentru 20 minute siropul in care am pus 3 aspirine sfaramate.Se pune siropul fierbinte in borcane,sticle care au fost spalate bine si sterilizate in cuptor.Sticlele trebuie sa fie fierbinti.

Eu folosesc siropul in combinatie cu apa minerala sau pentru prajituri,clatite si papanasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diaconta 1

22.06.2012, 12:29

Miuta,stii ca eu pun mereu visine pentru prajituri dupa reteta asta\; http://www.bucataras.ro/retete/visine-in-conserva-pentru-prajituri-22857.html
intotdeauna mi-au stat fara probleme,asa ca in anul asta am pus 4 kg pana acum ca's inca foarte scumpe.
Si asa mi s-au parut foarte dulci.
am fiert siropul ca asa am vazut la tine,dar visinele pur si simplu le pun in borcan si gata nu le mai fac nimic.
niciodata nu am avut probleme sa nu stea,chiar de o luna am folosit ultimul borcan de anul trecut

MIUTA 1

22.06.2012, 19:24

Multumesc din suflet Claudia.Anul asta o sa pun si eu la fel ca tine.Dar astazi am trecut pe la soacra mea si inca nu sunt foarte bine coapte visinile.
Vreau anul asta sa pun aproape orice conserve la borcan sa nu imi mai incarc congelatorul.Deabia astept sa vad ce pun fetele si hop si eu.
Multumesc Claudia si astept sa0mi faci candva o vizita.

diaconta 1

22.06.2012, 21:43

Miuta,eu vreau sa pun si gem de visine ca n-am pus niciodata.tare-mi plac in prajituri.
Cat despre vizita,esti in plan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de catina