Sirop de visine

de Ancutsa in Sirop / Compot, 20 Aug 2019 | 3601 vizualizari

 

Am cumpărat vișine pentru a pregăti mai multe rețete. Astfel, am strâns sucul de la 530 g vișine (cântărite fără sâmburi) lăsate câteva ore într-un vas cu 330 g zahăr pentru sirop (iar fructele le-am folosit la dulceață), apoi la fierbere am mai adăugat 200 g zahăr, pentru că la sirop proporția fructe:zahăr este de 1:1.

 

INGREDIENTE

  • 530 g vișine,
  • 330+200 g zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine:

 

Se spală vișinele şi li se scot sâmburii. Se acoperă cu 330 g zahăr și se lasă așa câteva ore, pentru a-și lăsa sucul.

Eu am obținut aprox 400 ml suc, pe care l-am turnat într-o cratiță. La acesta, se  mai adaugă 200 g zahăr și se pun la fiert, pe foc mic.

Se amestecă din când în când, culegând bine spuma formată.

Se fierbe până se leagă bine, iar cantitatea de lichid a scăzut la jumătate.

Când este bine legată, se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.

Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.

 

Timp de pregătire: 15min

Timp de gătire: aprox 50 min

Se obţin: 1 sticlă de 300 g

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/sirop-de-visine-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de visine