Sirop natural din menta

de lia maria in Sirop / Compot, 7 Mai 2011 | 11485 vizualizari

 

Un sirop deosebit de gustos si aromat, pe care-l putem folosi in creme , inghetate , la insiroparea blaturilor, in ceaiuri sau la prepararea bauturilor racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 200g menta proaspata
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • 1,5 L apa
  • Colorant alimentar (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop natural din menta:

Spalam frunzele proaspat culese, foarte bine sub jet de apa. Punem apa si zaharul, la fiert. Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam menta si lasam sub capac, sa infuzeze, cam 5’, pana ce menta, isi va schimba culoarea din verde intens in galbui, dupa care scoatem frunzele afara, cu o paleta cu gauri. Nu trebue lasate mai mult timp plantele, deoarece siropul va devein amarui. Adaugam mierea, punem capacul si lasam la foc mic sa fiarba 3-4 h, pana siropul se ingroasa bine. Facem testul cu picatura pe farfurie, daca sta margeluta, e gata, daca curge, mai lasam sa fiarba. Exact cum procedam la dulceturi. Cand este bine legat, adaugam putin colorant verde, alimentar, mai lasam sa dea 2-3 clocote dupa care oprim focul.

Intre timp ne-am pregatit 1-2 recipiente (sticle sau borcane) cu capac care se infileteaza. Strecuram siropul printr-o sita deasa, umplem recipientele si le punem capacele. Cand s-a racit, etichetam si depozitam in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop natural din menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

MIUTA 1

09.05.2011, 12:35

Multumesc Lia,l-am trecut la favorite,excelent

lia maria 1

09.05.2011, 13:33

Miuta astept impresii

Dya Daniela Andrei 1

20.05.2011, 13:00

De cand am vazut prezentarea ii simteam gustul! Astazi il pergatesc si eu... sper sa imi iasa! pup cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura, la rece