Skordalia

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2013 | 9839 vizualizari

 

E o reteta specific greceasca care se serveste alaturi de peste prajit, numele vine de la usturoi, dar o traducere exacta nu e posibila, cert e, ca este foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi
  • 1-2 felii de paine uscata
  • 4-5 bucati usturoi
  • sare
  • 3-4 linguri ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Skordalia:

Curatam cartofii si ii taiem in bucati mijlocii, si ii fierbem in apa sarata. Felia de paine o trecem peste un jet de apa ca sa se inmoaie, inlaturam coaja si apoi stoarcem de apa bine si punem intr-un vas. Adaugam si cartofii, ii pisam bine, punem putina din apa in care au fiert, pisam si usturoiul pe care il adaugam la compozitie, punem sarea si uleiul si amestecam bine. Apa punem daca mai e nevoie cat sa devina ca un piure.

TIPS-URI

1

Puteti sa amestecati compozitia cu ajutorul unui mixer.

2

Cand turnati compozitia in vasul in care veti servi, turnati putin ulei pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Skordalia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Doralinda 1

26.03.2013, 22:01

Exact liliana, o bunatate ptr post!
Sebirizescu

Sim0na 1

27.03.2013, 12:26

Interesanta combinatia asta!

Doralinda 1

27.03.2013, 13:07

Simona, e si buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]