Slănină cu costiţă afumată

de botcrina in Mezel de casa, 29 Apr 2012 | 17908 vizualizari

 

De fapt, acest mezel a fost ideea sotului meu, care atunci când am tăiat porcul, mi-a sugerat că ar fi bine să incercăm să luăm slănina cu costiţe cu tot, pentru a o păstra aşa afumată. Se poate consuma prăjită la grătar sau în ciorbele făcute la ceaun, ori cum doreşte fiecare, este foarte, foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 3kg slănină cu costiţe
  • 2 pumni de sare
  • piper
  • boia (opţional)
  • mujdei de usturoi (opţional)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slănină cu costiţă afumată:

Se ia slănina cu costiţă şi se pune la murat cu sare circa 1 săptămână.

Se spală,  se şterge şi se pregăteşte pentru afumat.

Putem pregăti 4-5 căţei de usturoi, din care se prepară un mujdei obişnuit, în care se adaugă o lingură boia. Această compoziţie se foloseşte pentru ungerea slăninei înainte de a fi pusă la afumat.

Slînina astfel preparată se pune 3-4 ore la fum, timp de trei zile.

La loc uscat, umbros şi răcoros, se păstrează foarte bine şi pe timpul verii.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Slănină cu costiţă afumată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]