Slanina fiarta in moare cu piper si boia

de MotanLaOale in Mezel de casa, 13 Mar 2019 | 11911 vizualizari

 

Inspirat de modul de preparare al lui Costel (Mutulica).

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati slaninuta (800g)
  • 1 ceapa
  • 4-5 foi dafin
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingurita coriandru
  • 5-6 boabe ienibahar
  • 2 linguri bia dulce
  • 1 litru moare (zeama de varza)
  • sare grunjoasa
  • PENTRU PRESARAT:
  • boia afumata
  • piper proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta in moare cu piper si boia:

Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.

Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.

Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.

Eu am sarit peste aceasta etapa deoarece slanina primita era gata tinuta in sare.

Se pune slanina intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie.

Se pun foile de dafin, piperul, coriandrul, ienibaharul, boiaua dulce si ceapa curatata si lasata intreaga.

Se fierbe la foc mic, 1 ora, pana intra furculita usor in slanina.

Se pune un capac si se lasa sa se raceasca slanina in zeama in care a fiert.

Se scoate si se lasa la zvantat pe o farfirie.

Se presara cu boia afumata si piper macinat bine pe toate partile si se pune la rece (pe balcon).  

Se poate pastra in congelator pentru mai mult timp.  

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta in moare cu piper si boia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lebar de casa