Vă aduc din nou un preparat pregătit de prietenul meu, căruia i-am adăugat o garnitură de morcovi tineri copți în cuptor și presărați cu busuioc și oregano.
Pieptul de pui se taie felii subțiri și se bate cu un ciocănel pentru șnițele. Se usucă cu un prosop de bucătărie.
Se amestecă ouăle bătute ca pentru omletă cu puțină sare, muștarul, făina și fulgii de chilli. În acestă etapă, este posibil să mai fie nevoie de puțină făină pentru a obține o compoziție asemănătoare cu smântâna.
Se îmbracă bucățile de pui în mixul de muștar, îndepărtând excesul și se prăjesc la foc mediu spre mare până capătă o culoare aurie. Se scot pe prosoape din hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Morcovii se curăță de coajă și se fierb 3 minute în apă cu sare. Se scot într-o tavă și se stropesc cu ulei de măsline. Se presară oregano și busuioc uscat peste.
Se introduc la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 10 minute.
Se servește carnea cu morcovii alături.