Pentru mine cele mai bune snitele sunt cele din carne de vitel. Pentru ca am avut niste carne de care eram sigura ca este de vitel, am facut aceste snitele crocante si bune.
Batem feliile de carne cu ciocanul pentru snitele. Le condimentam apoi cu sare, piper si boia.
Intr-un castron batem bine ouale cu un praf de sare. Punem fulgii de porunm intr-o punga si ii zdrobim cu sucitorul. Punem si faina pe o farfurie si adaugam sare si piper.
Trecem feliile de carne prin faina apoi prin ou iar la final prin fulgii de porumb. Apasam putin cu palma ca fulgii sa adere mai bine.
Plonjam snitelele in tigaia in care am incins ulei. Le prajim pe ambele parti iar apoi le scoatem pe servetele absorbante.
Pentru garnitura:
Curatam cartofii si ii taiem bucatele. Ii punem la fiert in apa cu sare 15 minute. Scurgem apoi apa.
Intr-o cratita calim putin ceapa taiata marunt iar apoi adaugam cartofii scursi de apa. Lasam 2-3 minute iar apoi stingem cu smantana amestecata cu laptele. Lasam sa fiarba pana scade sosul si cartofii sunt bine fierti.
Adaugam apoi nucsoara si condimentam cu sare si piper. Taiem cascavalul cubulete si il adaugam peste cartofi.
Lasam 1-2 minute, pana se topeste cascavalul iar apoi stingem focul si adaugam mararaul tocat.
Servim cartofii calzi alaturi de snitele si salata.