Nu sunt deloc adepta consumului de mezeluri din comert insa, uneori trebuie sa recunosc ca mai gust cate ceva. De aceasta data m-am gandit sa fac niste snitele din parizer asa cum mancam in copilarie. Garnitura de cartofi natur s-a potrivit de minune!
Cum preparam snitelele:
Taiem feliile de parizer in doua, pe jumatate.
Batem oul cu putin sare si adaugam putin piper. In alt vas punem faina.
Luam fiecare jumatate de felie de parizer si o dam prin faina, ou, faina. Punem felia in baia de ulei fierbinte. Procedam asa cu toate feliile de parizer.
Cand s-au rumenit pe scoatem pe servetele de bucatarie pentru a elimina surplusul de ulei.
Cum preparam carofii natur:
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.
Ii punem intr-un vas, ii acoperim cu apa rece, presaram sare si o lingura de ulei.
Acoperim cu un capac si in momentul in care apa incepe sa fiarba ii lasam 20 minute cu capacul pus intr-o parte.
Cand sunt fierti, scurgem apa si punem cartofii pe farfurie. Asezam alaturi snitelele din parizer, radem branza de oaie, presaram patrunjel proaspat tocat si servim.