Snitel vienez

de Tabita _ in Porc, 22 Feb 2013 | 6045 vizualizari

 

Intotdeauna gustos.

 

INGREDIENTE

  • 500 g colet de porc (aprox.4-5 bucati)
  • 2 oua
  • faina fina
  • pesmet fin sau cernut
  • putin lapte
  • putin usturoi zdrobit (optional)
  • sare
  • piper
  • unt sau ulei pentru prajit
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel vienez:

Se spala carnea, se sterge prin tamponare si se portioneaza in bucati de 0,5-1 cm.

Urmeaza sa le condimentam cu sare, piper si usturoiul zdrobit.

Se pune o folie deasupra si se bate usor cu ciocanul de snitele sau cu fundul unei cratite, avand grija sa nu se zdrobeasca carnea.

Pesmetul si faina se pun fiecare intr-un castron sau tavita. In alt castron vom pune ouale, putin lapte si sare.

Mai departe vom trece feliile prin faina, apoi prin ou, si la final,prin pesmet si presam usor. Se incinge uleiul, cam 0,5 cm. Se pun la prajit feliile. La inceput miscam usor de vasul in care se prajesc ca sa nu se lipeasca. Se intorc de pe o parte pe alta pana capata o culoare aurie. Se scot pe un servet de bucatarie pentru a absorbi excesul de grasime. Se serveste cu o felie de lamaie. Interiorul trebuie sa fie fraged, iar exterorul crocant.

TIPS-URI

1

Se serveste cu salata de cartofi si un pahar de vin sau bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (6)

Tabita _ 1

22.02.2013, 22:50

Daca s-ar simti si mirosul...multumesc draga Rocsi 
 

danakarin 1

22.02.2013, 23:31

Schnitzele, oricand, oriunde, si din pui si din porc si din vitel...

Tabita _ 1

23.02.2013, 01:23

Sarut mana Dana, asa este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Snitel vienez cu cus-cus