Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar

de mihaelar63 in Pui, 24 Feb 2020 | 2711 vizualizari

 

   Am vazut aceasta reteta pe la rusoaice si mi-a placut mult . Dupa doua zile am si experimentat . Am folosit branza  maturata Cheddar , pentru ca de aceasta am avut la indemana . In plus fata de reteta am schimbat condimentarea si modul de folosire al branzei . Am razuit intre snite, rosii si vanata pentru a avea mai multa aderenta .  Sunt foarte incantata de rezultat si gust . O sa mai prepar reteta schimband ingrediente si  cu carne de porc sau dovlecel .

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui far oase sau piele
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura mix oglio, alio e peperoncino[ patrunjel, usturoi, ardei iute-uscate ]
  • 4 linguri faina alba de grau
  • 8 linguri pesmet .
  • ulei pentru prajit
  • 1-2 vinete mici
  • 4 rosii
  • 150 branza maturata Cheddar
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar:

  1. Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate .
  2. Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii.
  3. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu batatarul de snitele , cu grija sa nu se rupa .
  4. Nu am folosit tehnica baterii intre doua folii pentru ca nu am dorit sa obtin felii foarte subtiri .
  5. Condimentati cu sare , piper si mixul de oglio , alioe peperoncino .
  6. Buctile de pui se dau prin faina , ouale batute cu lapte si putina sare , apoi prin pesmet .
  7. Prajiti aceste snitele pe ambele parti  in tigaia cu ulei incins .
  8. Nu este nevoie sa prajiti temeinic pana la rumenire . , snitelele vor mai fi coapte impreuna cu rosii si vinete .
  9. Vinetele se spala , se curata doar cateva fasii .
  10. Incercati sa taiti felii subtire de vanata cam de marimea celor de snitel .
  11. Feliile de vinete ,sarate ,se ung cu foarte putin ulei si se prajesc pe ambele parti  in tigaie teflonata .
  12. Evitati prajirea vinetelor in baie de ulei pentru ca acestea il  vor absorbi prea mult .
  13. Spalati , feliati si sarati rosiile .
  14. Transferati snitelele in tava   tapetata cu hartie de copt.
  15. Peste fiecare snitel  razuiti Cheddar , puneti o felie sau doua de vinete , razuiti din nou branza si asezati cate doua felii de rosii .
  16. La sfarsit razuit Cheddar din belsug si dati tava la gratinat la cuptor timp de 10 minute .
  17. La servire incheiati din nou cu Chedar -pentru aspect frumos .
  18. Garnisiti cu frunzulite de busuioc verde .
  19. Serviti aceste snitele gratinate cu garnitura preferata .
  20. Eu am folosit ca garnitura , fasolea verde cu porumb  dulce :https://www.bucataras.ro/retete/fasole-verde-frantuzeasca-cu-porumb-dulce-92441.html

TIPS-URI

1

In plus fata de reteta am schimbat condimentarea si modul de folosire al branzei . Am razuit intre snite, rosii si vanata pentru a avea mai multa aderenta .

2

Alegeti pesmet granulat de calitate .

3

Este un preparat aspectuos care poate fi transportat cu usurinta . Eu l-am impachetat in folie de aluminiu si am servit colegii la serviciu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele din piept de pui in crusta de susan