Socata reteta bunicii

de Andra_Constantinescu in Bauturi, 2 Iun 2015 | 14767 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Racoritoare si un pic intepatoare - asa este socata.

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 4 l apa;
  • 500 g zahar;
  • o lamaie;
  • o jumatate de lingurita cu boabe de orez;
  • 4-5 flori mari de soc.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Intr-un borcan mare se pun zaharul, apa, boabele de orez si florile de soc spalate.

Lamaia se spala, se taie pe jumatate si se stoarce, apoi se taie felii si se pune in borcan.

Se amesteca usor toata compozitia, se pune capacul la borcan si se lasa 3-4 zile la macerat. Compozitia din borcan se amesteca cel putin o data pe zi.

Cand este gata, socata se strecoara si se pastreaza la frigider, in sticle sau bidoane.

Se serveste ca atare sau cu gheata, eventual se mai poate indulci, dupa gust.

TIPS-URI

1

In loc de boabe de orez se poate pune un bobulet de drojdie proaspata, dar socata va avea miros specific acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Constelatialeu 1

02.06.2015, 19:57

Buna,buna..

delia64 1

02.06.2015, 22:17

Rocsi 1

03.06.2015, 19:32

O bautura racoritoare foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii