Aceasta supa este foarte cunoscuta si apreciata.
Exista 3 feluiri de Soleanka: de peste, ciuperci si carne.
Astazi v-o prezint mai intai pe cea de carne, urmeaza si celelalte :).
Intr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert cam 40 minute.
Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta, punem ienibaharul si foaia de dafin, mai lasam 5 minute la fiert.
Oprim flacara, scoatem carnea din supa si o dam deoparte. Supa o strecuram. Intr-o tigaie punem castravetii taiati julienne, turnam un pic de supa si-i lasam la inabusit cam 15 minute, dupa care adaugam in supa. In aceiasi tigaie, calim ceapa in 1 lingura ulei si 2 linguri unt, adaugam un pic de sare ca sa se inmoaie mai repede ceapa.
Cand ceapa capata o nuanta usor aurie, adaugam rosile decojite si pasate in prealabil, mai lasam 3 minute dupa care adaugam in oala cu supa, scoatem oasele de pe carnesi o taiaem feliute, la fel procedam cu salamul, parizerul si pastrama, adaugam in supa.
Maslinele le clatim in apa, caperele le scurgem de saramura, apoi le adaugam si pe ele in supa. Lasam sa fiarba 15 minute la foc potrivit.
Potrivim de sare si piper, oprim flacara si lasam 25 minute sa se aseze.
Se serveste cu smantana, o feliuta de lamaie, patrunjel proaspat si 1-2 masline.
Pofta buna!
1
se poate prepara din ce aveti prin frigider ramas dupa petrecere(de la aperetive) salamuri ,pastrame,afumaturi.
2
atentie la calitul cepei, de ea depinde gustul supei