Somon cu garnitura verde

de danakarin in Somon, 13 Ian 2013 | 4278 vizualizari

 

Am ales acest titlu pentru ca ca nu stiu cum se cheama leguma aceasta si anume Mangold in germana. Am gasit ceva de genul sfecla furajera, este evident din familia sfeclei, dar furajera...oricum Mangold e o planta la care se folosesc atat frunzele cat si nervurile si petiolul care sunt de culoare alba si au alt timp de fierbere. Mie imi place caare o aroma speciala si se preteaza de minune in quiche-uri sau omlete, dar si in salata de cartofi. Azi am ales aceasta varianta, ca si garnitura la peste.

 

INGREDIENTE

  • 500 g Mangold
  • o ceapa mica
  • un morcov
  • un catel de usturoi
  • 4 bucati de fileu de somon de aprox. 125 g.
  • ulei de masline
  • 80 ml de vin alb
  • 80 ml de smantana dulce
  • sare
  • piper
  • un pic de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu garnitura verde:

Am marinat pestele intr-un amestec de sare si zahar pentru o ora in frigider.

Am curatat si maruntit ceapa, usturoiul si morcovul, pe care l-am taiat rondele. Am spalat leguma, am taiat si maruntit partea alba  si cele insirate mai sus le-am calit pana s-au inmuiat un pic in ulei de masline.

Dupa cateva minute am adaugat si partea verde a frunzelor, tot taiata, am lasat pe foc un pic si apoi am turnat vinul si smantana.

Am lasat sa fiarba incet vero 15-20 de minute.

in alta tigaie am prajit pestele cam 3 minute pe o parte si pe cealalta in ulei de masline, am sarat si piparat mancarea si am savurat-o cu un pahar de vin alb rece.

Pentru soti sau copii mai flamanzi puteti adauga niste cartofi natur. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu garnitura verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (13)

ANNA_46 1

13.01.2013, 18:13

Foarte buna combinatie

RuxyRux 1

13.01.2013, 23:19

Grozav de bun!

Sandie 1

02.02.2013, 17:41

Este o leguma pe care o gasiti in bucataria chinezeasca si se numeste Bok Choy sau varza chinezeasca.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]