Sos de rosii cu aripiare de pui

de cicilica in Supe/Ciorbe, 7 Mar 2010 | 4661 vizualizari

Sos de rosii cu aripiare de pui

 

INGREDIENTE

  •  1 caserola aripioare pui,
  • 1 ardei rosu gras,
  • 1ardei iute, (acesta este facultativ,deoarece nu toata lumea maninca picant),
  • 6-7 rosii,
  • 3 cepe mijlocii,
  • 4-5 graunti de usturoi,
  • sare
  • piper,
  • delikat,
  • ulei pentru prajit.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii cu aripiare de pui:

Aripiarele se spala se sterg de apa cu un prosop de hirtie,apoi se condimenteaza cu sare, piper, delikat si se pun la prajit ,in uleiul incins, la foc moderat.Se rumenesc frumos pe ambele parti.Se pune apa la fiert intr-o oala de 2 litrii. Cind aceasta a clocotit se oparesc rosiile .Acestea se curata de coaje si se toca cubulete.Cind aripioarele sunt parajite se scot pe o farfurie ,iar in uleiul rezultat (acesta nu trebuie sa fie ars) se pune ceapa si ardeii taiati julien, impreuna cu o ceasca de apa si se calesc pina ce ceapa este bine inmuiata.Se adauga si usturoiul taiat feliute si se mai tine 10 minute.apoi rosiile taiate cubulete.Se firbe la foc mic pina ce rosiile se inmoaie,se pun si aripioarele .Continuam sa fierbem pina ce sosul se leaga si  scade se  condimenteaza cu sare , piper , delikat dupa gust.Noi am servit cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu aripiare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

ieri la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

ieri la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bors de pui ca la mama acasa