Sos de rosii cu aripiare de pui

de cicilica in Supe/Ciorbe, 7 Mar 2010 | 4994 vizualizari

Sos de rosii cu aripiare de pui

 

INGREDIENTE

  •  1 caserola aripioare pui,
  • 1 ardei rosu gras,
  • 1ardei iute, (acesta este facultativ,deoarece nu toata lumea maninca picant),
  • 6-7 rosii,
  • 3 cepe mijlocii,
  • 4-5 graunti de usturoi,
  • sare
  • piper,
  • delikat,
  • ulei pentru prajit.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii cu aripiare de pui:

Aripiarele se spala se sterg de apa cu un prosop de hirtie,apoi se condimenteaza cu sare, piper, delikat si se pun la prajit ,in uleiul incins, la foc moderat.Se rumenesc frumos pe ambele parti.Se pune apa la fiert intr-o oala de 2 litrii. Cind aceasta a clocotit se oparesc rosiile .Acestea se curata de coaje si se toca cubulete.Cind aripioarele sunt parajite se scot pe o farfurie ,iar in uleiul rezultat (acesta nu trebuie sa fie ars) se pune ceapa si ardeii taiati julien, impreuna cu o ceasca de apa si se calesc pina ce ceapa este bine inmuiata.Se adauga si usturoiul taiat feliute si se mai tine 10 minute.apoi rosiile taiate cubulete.Se firbe la foc mic pina ce rosiile se inmoaie,se pun si aripioarele .Continuam sa fierbem pina ce sosul se leaga si  scade se  condimenteaza cu sare , piper , delikat dupa gust.Noi am servit cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu aripiare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]