Sos Gribiche

de Sidy in Clasice, 5 Iul 2010 | 6981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 8 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura mustar
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 ceapa verde
  • 1 castravete murat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Gribiche:

Se fierbe in apa cu sare, oul , de jumatate ca sa-i ramana galbenusul moale( 2-3 minute)

Cand este gata se rastoarna apa de pe el si il lasam 2 minute sa se raceasca in apa rece. Il curatam si il zdrobim cu furculita ca sa se faramiteze albusul fiert.Adaugam mustarul si sarea si amestecam bine sa se omogenizeze.

Uleiul il adaugam in fir subtire ca la maioneza si invartim sa se formeze sosul.Cand este gata intarit adaugam piper, suc de lamaie dupa gust, ceapa verde razuita si castravetele razuit pe razatoarea cu gauri mici.La sfarsit amestecam bine cu verdeata tocata marunt.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Sosul Gribiche se serveste cu gratar, friptura sau cartofi.Eu l-am servit cu cartofi noi copti si pulpe aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Gribiche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]