Sos marinara

de elucubratiiculinare in Sosuri, 13 Dec 2013 | 12129 vizualizari

 

Sosul marinara este un sos italian de roșii folosit la paste ca spaghette, fusilli, penne și nu în ultimul rând lasagna, pizza, orez și fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 5 căței de usturoi
  • 1 tulpină țelină
  • 1 morcov
  • 2 conserve cu roșii cubulețe
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 frunză dafin
  • 100 ml vin roșu
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 1 mână busuioc proaspăt
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos marinara:

Încălzim uleiul într-o tigaie. Adăugăm ceapa curățată și toată mărunt, călim 2-3 minute. Adăugăm usturoiul tocat mărunt, țelina tocată mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mică. Călim 5 minute până legumele devim moi. Adăugăm roșiile, oregano, busuioc, frunza de dafin, vinul, oțetul și fierbem la foc mic pentru minim 30 minute. Înainte să stingem focul adăugăm busuiocul proaspăt tocat și condimentăm cu sare și piper. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos marinara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos Santa Fe