Sos Pesto

de Brindusa in Pt. paste, 18 Dec 2010 | 6251 vizualizari

 

Este un sos care are la baza frunze proaspete de busuioc. Le poti gasi in orice supermarket, sunt cam scumpe, dar sosul e o bunatate.

 

INGREDIENTE

  •  2 maini frunze de busuioc
  • 1-2 linguri muguri de pin (pinoli)
  • 30 g parmezan ras (+ 30 g pecorino ras , daca ai)
  • 4 catei mici de usturoi (sau 2 mari)
  • ulei de masline, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Pesto:

Cel mai usor sosul se face cu mixerul vertical.  Reteta originala spune ca se face intr-un mojar. Tu alegi.

Frunzele de busuioc se sterg cu atentie cu un servet, nu se spala, pentru a nu-si pierde aroma. Daca nu-ti place aroma de busuioc, poti pune jumatate din cantitate patrunjel.

Prin urmare: pune busuiocul, usturoiul, mugurii de pin si sarea intr-un pahar si mixeaza bine. Adauga parmezanul ras. adauga cate putin ulei de masline, ca la maioneza pana ce obtii o crema consistenta.

Foloseste-l la paste, lasagne, pizza.

TIPS-URI

1

Mugurii de pin sunt niste alune mici si lunguiete. Eu  le-am gasit in Bucuresti in Piata Matache la o taraba.

2

nu folosi alt tip de branza/cascaval, pentru ca gustul si textura nu mai sunt acelesi

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana