Sos rosu usturoiat

de Bucataras Diana in Conserve, 30 Aug 2017 | 10351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei gras rosu/kapia
  • 5 kg rosii
  • 5 capatani usturoi
  • sare
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos rosu usturoiat:

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa nu se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor si le dam la robot impreuna cu usturoiul.Punem sosul de rosii si usturoi intr-o oala la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam si ardeii, potrivim gustul de sare si lasam sa dea cateva clocote.Punem sosul in borcane sterilizate, acoperim cu putin ulei si fierbem borcanele la bain-marie cca 20 de minute.

Le lasam sa se raceasca incet, acoperite cu paturi apoi le depozitam la loc racoros. Pofta buna!

TIPS-URI

1

servim cu friptura, cu placinte cu carne sau pur si simplu pe paine prajita

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos rosu usturoiat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de salata de sfecla rosie la borcan