Sote de dovlecei a la Ionela

de danakarin in Mancaruri de legume, 18 Oct 2011 | 9998 vizualizari

 

Am reteta asta de la mama unei vechi prietene, o femeie fina, draguta si vesela, care dimpacate nu mai este demult printre noi. Ea ne-a gatit intr-o seara acest sote, dupa o reteta adusa din Italia.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei in functie de nr. de persoane.
  • o lingurita de unt.
  • sare,  piper dupa gust.
  • optional parmezan, sau alt tip de cascaval
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de dovlecei a la Ionela:

Alegem dovlecei fragezi si tineri pe care ii curatam si ii taiem cubulete.

intr-o tigae antiadeziva topim untul si adaugam dovleceii pe care ii lasam sa se inmoaie , mestecind din cind in cind. Sunt gata cind a scazut sucul complet, si unii incep sa prinda usor o culoare, fara sa se prajeasca.

Adaugam sare, piper dupa gust, un pic de marar si optional o lingurita de parmezan proaspar ras.

Si daca avem si un snitzel natur de vitel....e perfect !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de dovlecei a la Ionela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branzeturi